Vaarwel warme choco, welkom wintercocktail...

Vaarwel warme choco, welkom wintercocktail...

Cocktails shaken aan de kerstboom met Drankenwereld!

Wie denkt dat zwoele cocktailparty’s deze winter moeten wijken voor donsdekens en warme chocolademelk, heeft het gelukkig bij het verkeerde eind. Dankzij de webshop én gloednieuwe app van Drankenwereld kan je op je kerstfeestje uitpakken met heerlijke cocktails op basis van dranken die nergens anders in België verkrijgbaar zijn! Doe hier alvast wat inspiratie op met vier wintercocktails, gecreëerd door Boris Wassenaar, drankenfanaat en tevens ook bezieler van Drankenwereld. 

Boris Wassenaar, oprichter van Drankenwereld, is zodanig gepassioneerd door dranken dat ook zijn reizen volledig in het teken staan van de zoektocht naar unieke “beverages”. De verschillende exclusieve dranken en smakencombinaties die hij ontdekt tijdens deze buitenlandse trips wil hij samen met zijn zus Katja voor het grote publiek toegankelijk maken via Drankenwereld.

Naast de webshop runnen broer en zus sinds kort ook een winkel in Wijnegem waar klanten het enorme gamma aan unieke dranken kunnen ontdekken. "Tastings worden almaar belangrijker en vanuit mijn ervaring vind ik het uiteraard fantastisch om mensen te begeleiden in het selecteren van dé ideale drank voor bijvoorbeeld een cadeau, een bijzondere gelegenheid of om een speciale cocktail te maken", legt Boris uit.

Cocktails kunnen volgens Boris best wat gewaagder zijn deze winter. Denk aan royale cocktails met kruidige en krachtige toetsten. Niet bang zijn te experimenteren is de boodschap! "Vergeet niet dat het oog ook wat wil en werk met donkerdere kleuren (cfr smokey bastard)."

Eerder fan van een simpele gin & tonic? Geen probleem, de klassiekers zijn uiteraard ook te verkrijgen. Boris heeft alvast enkele tips voor het stockeren van de barkast: “Absolute musts zijn een fijne fles wodka en vermouth. Beide zijn lekker puur en zeer veelzijdig in het gebruiken voor cocktails. Een goede jigger (kleine professionele maatbeker) kan hierbij niet ontbreken. Naast wodka en vermouth is een fles gin natuurlijk onmisbaar, neem best een ‘London Dry’ type. Verder is ijs en wat fijne premium frisdranken noodzakelijk voor het maken van een delicieuze cocktail”.

Vermijd vervolgens ook lange wachtrijen in de supermarkt (zeker rond de feestdagen kan dit echt een domper zijn) en koop de dranken via de webshop en/of de app van Drankenwereld. Heel simpel en de volgende dag al in huis. Je vindt op de website ook altijd een overzicht van de nieuwste dranken en prijzen. Binnenkort komen er een hoop promo’s aan die enkel via de app gelden dus houd die zeker en vast in de gaten en berg die dozen chocomelk maar op!

Ontdek hier de wintercreaties van Boris:

1.Sinners Tea-Tonic:
Sinners gin / Monin Citron Vert / White thee / Fever tree Clementine & Cinnamon tonic  / Zoethout en een paars viooltje als finishing touch

Werkwijze:

Zet als voorbereiding eerst een kopje witte thee waarbij het water niet kokend hoeft te zijn. Laat de thee maximum 1 minuut trekken (bij te lang trekken wordt thee snel wrang door de tannine) en koel die daarna af in de koelkast. Neem enkele ijsballen in een Coppa glas en giet 4 cl Sinners gin in het glas. Voeg 4 cl witte thee 2 cl Monin Lime erbij en roer alles al even met een barlepel. Schenk 20 cl tonic er zachtjes bij en roer nog een keer het glas, garneer met een kaneel stok in het glas en werk af met de bloem.

2 Mezcal in Red:
Mezcal Vida / Big Tom tomatensap / Selder stengel / 1 een rode minipeper / Piment poeder om het glas te decoreren

Werkwijze:

Givreer een longdrink glas met piment: snij een citrus vrucht in de helft en laat de rand van het glas al draaiend overal contact maken met het vruchtvlees. Demp het glas daarna zacht in een schaaltje waarin piment poeder ligt zodat er een fijn rood randje ontstaat. Giet voorzichtig 5 cl Vida Mezcal in het glas en neem de koude Big Tom. Schud het flesje nog een keer goed zodat alle pulp gelijkmatige verdeeld is en schenk dit in het glas. Roer even met een barlepel en garneer met een fijne selder stengel zodat hiermee later nog geroerd kan worden.

3 Afrikaanse Negroni:
Bloedlemoen handcrafted gin / St Petroni Vermouth / Campari / Zeste van sinaasappel en een partje

Werkwijze:
Neem 3 cl Bloedlemoen gin, 3 cl St Petroni Vermouth en 2 cl Campari en meng alles zachtjes met een barlepel. Giet de drank door een zeef direct in een tumbler glas waar drie blokken ijs of een ijsbal in zit. Garneer met een partje en of  krul sinaasappel zeste.

4 Smoky Basterd:
Meteoro Mezcal / Lapsang souchong Thee / Organische Agave Siroop / Kaneelstok en Kumquat

Werkwijze:

Neem de kumquat en boor een gaatje zodat de kaneelstok hierin gestoken kan worden.
Zorg eerst voor de thee: neem bijna kokend water, zet de thee en laat dit maximum 1 minuut (bij te lang trekken wordt thee snel wrang door de tannine) trekken en koel dit dan in de koelkast. Gebruik een cocktail glas voor deze cocktail. Koel een maatbeker met ijs en giet dan het smeltwater weg. Neem 5 cl Meteoro mezcal, 10 cl Lapsang souchong en ½ cl Agave siroop in de maatbeker en roer even rustig. Giet direct in het Cocktail glas door een zeef. Maak een snee in de kumquat en schuif deze rustig op de rand. Steek de kaneelstok aan met een brander of een aansteker en serveer smeulend.

Extra info nodig, aanvraag voor een interview of andere voorstellen? 
Geef me dan gerust een seintje:

Elke Hadermann
PR account manager
elke@globalimage.be
03/201.97.01

Drankenwereld
De Wijngaardstraat 4
2110 Wijnegem

Tel: 0474/841.859 of 0472/561.679
www.drankenwereld.be 
 

Over Global Image PR

Global Image PR
Kipdorp 49
2000 Antwerpen