Tilking Powder Coatings uit Tongeren vervoegt SPC-group

Coating-expert versterkt positie met nieuwe acquisitie

De Brasschaatse bedrijvengroep SPC, actief in de oppervlaktebehandeling van (voornamelijk) stalen constructies, voegt een eerste atelier toe in Limburg dankzij de overname van Tilking Powder Coatings. Binnen de holding is het Tongerse familiebedrijf het eerste dat zich specifiek richt op poedercoating. Maar de meerwaarde reikt verder dan de strategische aanvulling op het huidige aanbod.

Tilking Powder Coatings als nieuwe groeimotor voor de SPC-group

Na Para Industries, SSW, Pattyn, IPD en IPC Services maakt nu ook Tilking Powder Coatings deel uit van SPC. En dat is geen toeval. Tilkin is immers een nationale referentie in poedercoating met een sterke focus op kwaliteit, duurzaamheid en digitalisering. Zaakvoerders Rosy en Jo Tilkin kunnen sinds de oprichting door vader Michel Tilkin in 1997 terugkijken op een mooi groeiparcours. Zo werden diverse technologische verbeteringen en uitbreidingen gedaan op vlak van onder meer installaties. Terwijl Jo verantwoordelijk is voor nieuwe projecten, duurzaamheid en digitalisering, neemt zijn zus Rosy het operationele gedeelte op zich. Een krachtige combinatie die het succes en de positieve feedback van de loyaal terugkerende klanten verklaart.

Van links naar rechts: Pieter Raman (mede-vennoot SPC), Yves De Mild (oprichter SPC), Jo & Rosy Tilkin, Anthony Demaerel (oprichter SPC)
Van links naar rechts: Pieter Raman (mede-vennoot SPC), Yves De Mild (oprichter SPC), Jo & Rosy Tilkin, Anthony Demaerel (oprichter SPC)

Als betrokken aandeelhouders SPC verder uitbouwen

Jo en Rosy Tilkin blijven operationeel actief en worden aandeelhouder van SPC. Op deze manier wordt ook de familiale band binnen het bedrijf verder versterkt met Mike Piette (zoon van Rosy), die als operationeel verantwoordelijke in de aandeelhoudersstructuur stapt. Zo blijft de Limburgse familie verantwoordelijk voor Tilkin Powder Coatings dat voortaan meeschrijft aan het succesverhaal van SPC.

"De structurele samenwerking tussen Tilkin en SPC is een mooie volgende stap voor ons. Wij blijven zelf 'baas in eigen huis', maar kunnen waar nodig toch terugplooien op de specifieke know-how en schaal van een grote groep. Daarnaast kunnen we onze bestaande klanten nog beter servicen door het uitgebreidere dienstenpakket dat we nu samen met SPC kunnen aanbieden”, zeggen Jo en Rosy Tilkin.
"Voor SPC is dit wellicht een nog grotere stap dan voor Tilkin Powder Coatings. Als referentie binnen de poedercoatingsector, zijn we heel blij dat we erin geslaagd zijn om Jo en Rosy te overtuigen deel uit te maken van onze groep. De focus van Tilkin op kwaliteit en duurzaamheid zal SPC zeker verder versterken. Ook op persoonlijk vlak is er een goede klik, wat ons zeker zal helpen om het intern & extern groeiverhaal van onze groep voort te zetten”, aldus Anthony Demaerel & Yves De Mild.

SPC zet in op de kracht van lokale spelers

SPC beschikt intussen over meer dan 150 schilders, zandstralers en spuiters, een netwerk aan gekwalificeerde onderaannemers en 4 eigen werkplaatsen (gelegen in Gent, Weelde, Wevelgem en nu dus ook Tongeren) met meer dan 25.000m2 aan spuitruimte. Uniek binnen de sector is de nabijheid en flexibiliteit van een lokaal bedrijf in combinatie met het professionalisme en voordelen van een grotere groep. Dit alles stelt SPC maximaal in staat om haar klanten volledig te ontzorgen op gebied van oppervlaktebehandeling van metaal in de breedste zin van het woord.


Wil je graag meer info of een interview? Geef me dan gerust een seintje!

Groetjes,

Elke

Elke Hadermann

Elke Hadermann

PR strategist, Global Image PR

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Global Image PR

GLOBAL IMAGE IS EEN EXPERT IN PUBLIC RELATIONS & INFLUENCER MARKETING VOOR LIFESTYLE- EN INTERIEURMERKEN. WE ONTWERPEN PR-STRATEGIEËN OP MAAT WAARDOOR JOUW BEDRIJF MAXIMALE AANDACHT KRIJGT IN DE RELEVANTE MEDIA. ZO MAAK JE ÉCHT IMPACT BIJ JOUW DOELPUBLIEK.

WIL JIJ OOK EEN POSITIEF MERKIMAGO CREËREN EN MEER VISIBILITEIT GENEREREN BIJ (POTENTIËLE) KLANTEN? WIL JIJ JE MERK GELOOFWAARDIGHEID VERHOGEN OF WIL JE EENMALIG EEN BEPAALDE BOODSCHAP LANCEREN NAAR PERS EN INFLUENCERS? WIJ HEBBEN EEN PASSEND ANTWOORD OP ELK PR-VRAAGSTUK.
 

ONTDEK MEER OP ONZE WEBSITE.

Contact

de Bosschaertlei 84 2620 Hemiksem

+32 485 44 59 48

info@globalimage.be

www.globalimage.be