Sofacompany organiseert ECO-Vrijmibo als tegensignaal Black Friday

Sofacompany organiseert ECO-Vrijmibo als tegensignaal Black Friday

SAVE THE DATE 29/11 - Green Friday borrel in showroom Amsterdam

Geen koopjes of sales in de Amsterdamse showroom op vrijdag 29 november maar een gezellige 'Vrijmibo' om Green Friday te vieren! Hiermee hoopt Sofacompany een tegengeluid te bieden voor Black Friday. Het Deens designmerk plant op deze zwarte dag voor het klimaat immers geen kortingen maar 50 bomen per verkocht meubel. De actie in samenwerking met Trees for the Future loopt van 8/11 tot en met 01/12.  En tijdens de Green Friday borrel kan je niet enkel genieten van een duurzaam hapje en drankje tussen fancy (d)eco-design, je ontdekt ook hoe je een 'groen garderobe' bij elkaar shopt via tips & tricks van Chanel Trapman! Naast deze 'fair fashion fighter' komt ook Jill Paat van Instock langs met biologische biertjes én de nodige inspiratie over hoe we zelf voedselverspilling kunnen vermijden. Voor de eerste 30 gasten staat er bovendien een goodie bag klaar met het klimaatvriendelijke kookboek 'Circular Chefs' en nog veel meer lekkers van Instock.


 

Boe-geroep voor Black Friday

Sinds enkele jaren doet Sofacompany heel wat inspanningen voor het klimaat waaronder Co2 neutraal transport, het gebruik van gerecycleerde textielstoffen en het planten van 5 bomen per verkocht meubel. Speciaal in kader van Green Friday trekt het meubelbedrijf dit aantal zelfs op naar 50 bomen via hun samenwerking met Trees for the Future! Sofacompany wil met haar initiatief mensen enthousiast maken voor een duurzame levensstijl in plaats van overconsumptie te gaan bevorderen door het geven van gigantische kortingen.  Zulke waanzinnige koopjes - zoals op Black Friday – kunnen bovendien niet gerijmd worden met eerlijke lonen en milieuvriendelijke producten. Hoog tijd dus voor een groen alternatief!Duurzaamheid voor dummies: gratis eco-borrel met leuke tips & tricks 
 

Om hun Green Friday concept te vieren, organiseert Sofacompany op 29/11 een groene (én gratis) borrel in de Sofacompany showroom van Amsterdam. Tussen 17u en 19u word je verwend met een ecologisch verantwoord hapje en drankje!  Daarnaast wil het Deens meubelmerk haar gasten inspireren met concrete tips & tricks rond duurzaamheid. Zo kan je door de inspirational talk over 'Fair Fashion' door Chanel Trapman aan de slag om een eco-proof plunje samen te stellen. Daarnaast komt Jill Paat van restaurant Instock vertellen over hun 'Zero Food Waste' missie én wat wij als consument kunnen doen om eten te 'redden'!
 


Sustainable shoppen voor je kleer - én koelkast 
 

Met haar platform MUMSTER voert Chanel Trapman campagne voor een duurzame kledingindustrie. Deze eco-fashion warrior gelooft dat samenwerking de sleutel vormt tot het maken van een positieve impact. Ze zet zowel duurzame initiatieven als consumenten in actie om op hun eigen manier een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de kledingindustrie. Mensen op een positieve manier inspireren door het geven van goede voorbeelden, het delen van kennis en het aanbieden van alternatieven vormen hierbij de rode draad. En dit is ook precies wat je mag verwachten van Chanel's korte presentatie op de eco-borrel van Sofacompany!

Wat waarschijnlijk niemand verwacht, is dat een derde van het voedsel dat wordt geproduceerd in de prullenbak verdwijnt! Wereldwijd is dat 1.3 miljard ton per jaar en daar brengt Instock graag verandering in. Dit restaurant zet voedselverspilling letterlijk op de kaart door onverkochte producten van supermarkten en producenten op te halen en hier heerlijke gerechten van te maken. Jill Paat, community manager bij Instock onthult tijdens de borrel (uiteraard met Instock gered pieper of bammetjes biertje :-)) wat jij eigenlijk kan doen om voedselverspilling te vermijden. Bovendien kan je met de mini-quiz op het einde van de presentatie een heerlijk diner in 1 van de Instock restaurants winnen
 

En dit is niet de enige prijs die Sofacompany in petto heeft! De 'duurzaamste quizzer' wint namelijk hét gloednieuwe deco-designpareltje van Sofacompany: de Astha Cura! De stof van deze prachtige sofa is voor 98% vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen. 

 

Programma  Eco-borrel 'Green Friday'
 

17.00u  Verwelkoming
17.30u  Chanel Trapman van MUMSTER
18.00u  Jill Paat van Instock
19.00u  Einde 

Wanneer? 29/11 van 17u tot 19u
Waar? Sofacompany showroom Amsterdam, Stadhouderskade 115, 1073 AX Amsterdam


Voor de eerste 30 gasten staat een goodie bag klaar met Instock lekkers en hun kookboek 'Circular Chefs'!
Inschrijven is niet nodig.
Meer info vind je op het Facebook-event van Sofacompany. Klik hier.

 

Bekijk hier onze mediagalerij en ontdek sfeerbeelden en packshots! Wil je meer info wilt over het verhaal achter de duurzame reis van Sofacompany?  Als je op zoek bent naar extra beeldmateriaal, een leuk idee hebt voor een samenwerking, of graag meubels uitleent voor een fotoshoot, event of een tv-programma, geef gerust een seintje.

 

Groetjes,

 

Elke

 

Contacteer ons
Over Global Image PR

Global Image PR
Kipdorp 49
2000 Antwerpen