Sofacompany onthult 'interieurverschillen' tussen Belg en Nederlander

Sofacompany onthult 'interieurverschillen' tussen Belg en Nederlander

Belg wil zelf droomzetel ontwerpen

Woonwebwinkel www.sofacompany.com stelde een aantal opmerkelijke verschillen vast tussen de Belg en de Nederlander. Terwijl wij onze interieurkriebels niet kunnen onderdrukken en een eigen, unieke zetel willen ontwerpen, blijken de Noorderburen in tegenstelling tot ons dan weer heuse waaghalzen wat betreft online shopping. Bijna 9 op de 10 Belgen bezoekt namelijk eerst de showroom in Antwerpen voordat zij bestellen maar in Nederland is het online shoppen van een meubel heel gangbaar. Zelf nog in interieur dubio? Kom dan zeker langs op 2 juni en krijg advies op maat van interieurblogster Eliza de Waele.

Zes maanden geleden zette het Nederlandse Sofacompany – een online woonwinkel met Deense designmeubels - voor het eerst voet aan wal in ons land met de opening van een showroom in een prachtig pand aan de Oude Leeuwenrui in Antwerpen. Gedurende die periode werden enkele tendensen waargenomen met betrekking tot het koopgedrag van de Belgen.

Doe-het-zelf Belg

Bij Sofacompany mag iedereen een beetje interieurdesigner spelen. Elk basismodel kan namelijk aangepast worden naar kleur, stofsoort en pootmodel. Blijkbaar schuilt er toch enige ontwerpambitie in de Belg, want maar liefst 35% van de kopers stelt graag zijn of haar droommodel zelf samen. Waarom kiezen voor mainstream als het ook anders kan? Our thoughts exactly!

Picture perfect

Terwijl ze in Nederland, heel doelbewust op zoek gaan naar één bepaald stuk, hebben wij Belgen dan weer een zwak voor matching extraatjes, zoals kussens of een bijzettafel. Want zeg nu zelf, wat is een sofa zonder die bijpassende kussens…? No wonder dat wij, Belgen dan ook wat dieper in onze geldbeugel tasten dan onze Noorderburen. Gierige Nederlanders? Hmmm... Waar hebben we dat nog gehoord?

Pour l’amour de velours 

Dat de Belgen zich het liefst horizontaal neervlijen (du-uh) blijkt uit de grote interesse voor het “Eddie” model: een brede, ruime sofa waar je gerust met twee kan inliggen. De velours trend sluipt ook menig Belgische huiskamer binnen. Daar waar wij bij de meeste modellen naar het grijs grijpen, is het velours model toch heel geliefd in een iets “sexyer” kleurtje. Zo is de ‘Harper’ in het donkergroen velours de populairste bank onder de Belgen. Maar no way dat we deze zullen bestellen alvorens ze eerst uit te testen in de showroom: maar liefst 9 op de 10 Belgen koopt liever geen online kat in de zak, dan zijn er toch wel iets meer ‘deco daredevils’ onder de Nederlanders!

Heb jij zelf ook enkele interieur dilemma's of twijfel je nog aan een online aankoop? Kom dan zeker langs in de Sofacompany showroom op vrijdag 2 juni want dan geeft interieurblogster Eliza De Waele van de blog Ergenstussenin,  je tips & tricks voor het stylen van je huiskamer! As always: Sofacompany has got your back, letterlijk dan...
Via deze link vind je meer info én kan je jezelf inschrijven voor het event. Opgelet want het aantal plaatsen is beperkt!

In onze mediagalerij vind je leuk beeldmateriaal van Sofacompany.

Laat me gerust weten als je meer info nodig hebt of op zoek bent naar extra beeldmateriaal! Indien je een leuk idee hebt voor een samenwerking of graag meubels uitleent voor een fotoshoot, event of een tv-programma, mag je mij ook altijd contacteren!

Groetjes,

Elke

Contacteer ons
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Rein Aalbers Commercieel verantwoordelijke, Vlamoven 37 | 6826TM Arnhem
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Rein Aalbers Commercieel verantwoordelijke, Vlamoven 37 | 6826TM Arnhem
Over Global Image PR