NIEUW meubelmerk 'Design in Box': betaalbare, circulaire kwaliteitsmeubels met slim ontwerp

Demonteerbaar design met lange levenscyclus

Design in Box creëert slim ontworpen en modulair samengestelde designmeubels. De missie van dit gloednieuwe Nederlandse merk is om de levensduur van elk product zo lang mogelijk te maken. Dit doen ze door het bieden van hoogwaardige en tijdloze designs als modulaire meubels. Het slimme ontwerp maakt dat je elk Design in Box meubel snel en makkelijk (de)monteert én ieder onderdeel kan vervangen. Alle items worden geconstrueerd als (de)monteerbare designs waardoor de meubels in een compacte verzenddoos passen. Echt 'Design in a Box' dus! Zo beperkt deze innovatieve meubelmaker opnieuw zijn ecologische voetafdruk.


Als familiebedrijf hecht Design in Box veel waarde aan het creëren van herinneringen met vrienden en familie, die net als je meubels een vaste waarde blijven vormen in het hart van je woning. Daarom staat duurzaamheid centraal. Alleen zo geniet generatie op generatie van circulair meubilair.

High-res beeldmateriaal vind je HIER (packshots & sfeerbeelden).

Elk Design in Box meubel is (de)monteerbaar waardoor het compact en efficiënt naar jou kan verstuurd worden en je elk onderdeel op termijn kan vervangen!
Elk Design in Box meubel is (de)monteerbaar waardoor het compact en efficiënt naar jou kan verstuurd worden en je elk onderdeel op termijn kan vervangen!

Iconische designklassiekers in een nieuw eco-jasje

Het familiebedrijf achter Design in Box - inmiddels de derde generatie meubelmakers - produceert al tientallen jaren voor tal van high-end designmerken. Maar de ontwerpen van hun 'opa Gijs', een toegewijd meubelmaker en gepassioneerd vakman, inspireerden de familie van der Sluis om nu ook een eigen merk te lanceren.

"Opa Gijs is altijd een groot voorbeeld geweest voor de familie van der Sluis. Hij richtte zich met zijn designs op ‘eigentijds en functioneel’. Zijn ontwerpen zijn zo tijdloos gebleken, dat ze nog steeds in elk interieur passen. Daarom besloten we om zijn visie voort te zetten met Design in Box. Aan de klassieke esthetiek van zijn designs uit de iconische jaren 60 veranderen we zo weinig mogelijk maar we blazen het wel nieuw leven in door te werken met gerecycleerde materialen en door maximaal in te zetten op circulair interieurdesign", vertelt oprichter Pim van der Sluis.
Oprichter Pim van der Sluis
Oprichter Pim van der Sluis

Ambitie als dé circulaire koploper binnen de meubelindustrie

Duurzaamheid is een hol begrip geworden: bedrijven pretenderen milieubewust te zijn als slechts één vezel van een stof gerecycleerd is. Design in Box focust daarom niet enkel op gerecycleerde materialen en plasticvrije verpakkingen maar wil mensen eerder bewust maken van het feit dat we beter kiezen voor kwalitatieve producten waar we lang gebruik van kunnen maken.

“Onze tijdloze design meubels zijn modulair samengesteld op basis van losse onderdelen zodat je bijvoorbeeld na verloop van tijd een stoelpoot of frame kan vervangen. Je hoeft je tafel, bank of stoel dus niet meer integraal weg te gooien wanneer er bijvoorbeeld na enkele jaren een armleuning zou stuk gaan. We hopen dat die mogelijkheid om onderdelen te 'switchen' uiteindelijk ook resulteert in een 'mentaliteitsswitch' want enkel zo kunnen we de afvalberg reduceren", zegt Pim van der Sluis.

Het minimum aan onderdelen bij Design in Box meubels maakt de montage erg makkelijk. Door dit slimme design kan elk item bovendien efficiënt verstuurd worden in een compacte verzenddoos. Zo wordt er minder CO2 uitgestoten en draagt het nieuwe meubelmerk bij aan een schoner milieu. Dat 95% van alle stoffen gerecycleerd zijn, dat het hout afkomstig is uit duurzaam Europees bosbeheer en dat enkel wordt samengewerkt met producenten en toeleveranciers, die zelf ook actief zijn op het gebied van duurzaamheid en innoverende productietechnieken, vindt Design in Box eerder vanzelfsprekend. Op termijn is het ook de ambitie om alle designs te kunnen herstofferen zodat het merk dé circulaire koploper wordt binnen de meubelindustrie.

Hoogwaardig én betaalbaar design

Duurzaam staat vaak gelijk aan duur maar designliefhebbers mogen gerust zijn: met een eigen fabriek in Duitsland en een atelier in Nederland, hoeft Design in Box geen beroep te doen op tussenpersonen. "Onze kracht is dat we het volledige proces in eigen beheer hebben: van ontwerp en productie tot de commercialisering van het eindproduct. Daardoor kunnen we scherpe prijzen garanderen", aldus Pim van der Sluis. 

Naast de webshop kan je de meubels van Design in Box live ontdekken in hun showroom in Culemborg (nabij Utrecht).

Ontdek hier het beeldmateriaal van Design in Box en ga aan de slag om jouw perfecte droominterieur te creëren waar ook toekomstige generaties van kunnen genieten.

Wil je graag een interview met oprichter Pim van der Sluis over Design in Box? Wil je meer info, ben je op zoek naar extra beeldmateriaal, heb je een leuk idee voor een samenwerking of leen je graag meubels uit voor een fotoshoot, event of een tv-programma? Geef me dan ook gerust een seintje!

 

Groetjes,

Elke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Global Image PR

GLOBAL IMAGE IS EEN EXPERT IN PUBLIC RELATIONS & INFLUENCER MARKETING VOOR LIFESTYLE- EN INTERIEURMERKEN. WE ONTWERPEN PR-STRATEGIEËN OP MAAT WAARDOOR JOUW BEDRIJF MAXIMALE AANDACHT KRIJGT IN DE RELEVANTE MEDIA. ZO MAAK JE ÉCHT IMPACT BIJ JOUW DOELPUBLIEK.

WIL JIJ OOK EEN POSITIEF MERKIMAGO CREËREN EN MEER VISIBILITEIT GENEREREN BIJ (POTENTIËLE) KLANTEN? WIL JIJ JE MERK GELOOFWAARDIGHEID VERHOGEN OF WIL JE EENMALIG EEN BEPAALDE BOODSCHAP LANCEREN NAAR PERS EN INFLUENCERS? WIJ HEBBEN EEN PASSEND ANTWOORD OP ELK PR-VRAAGSTUK.
 

ONTDEK MEER OP ONZE WEBSITE.

Contact

de Bosschaertlei 84 2620 Hemiksem

+32 485 44 59 48

[email protected]

www.globalimage.be