Lancering eerste ESG-rekruteringsbureau in België

Werk maken van groene revolutie & rechtvaardige wereld 

ESG Employment is het eerste gespecialiseerde wervingskantoor op de Belgische markt voor professionals met expertise in duurzaamheid en ESG. Als gerenommeerd sustainability-specialist grijpt Antwerps oprichter Francine Carron Internationale Vrouwendag aan om dit baanbrekend concept te lanceren. Het is de volgende stap in haar missie naar een meer duurzame, inclusieve wereld.

WEBINAR 'Inclusion in Action: Empowering Gender Equity in Sustainability' (08/03/'24) - Ontdek de INVITE & JOIN

ESG Employment founder Francine Carron
ESG Employment founder Francine Carron
"In mijn carrière heb ik gezien hoe cruciaal het is om de juiste mensen op de juiste plek te hebben als je echt impact wil maken. ESG Employment is mijn manier om professionals te verbinden met bedrijven die niet alleen streven naar winst, maar ook naar een duurzame toekomst en een werkomgeving waar diversiteit en gelijkheid floreert", zegt Francine Carron.

Belgisch pionier

Als duurzaamheidseconoom en ESG-expert met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van CSR- en duurzaamheidsstrategieën, besloot Francine Carron haar kennis te bundelen om het gat te dichten tussen mensen en organisaties die zich inzetten voor de 'groene revolutie'. Met ESG Employment ​ worden gekwalificeerde kandidaten geïdentificeerd en gekoppeld aan bedrijven die actief streven naar duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met deze exclusieve focus op de ESG-sector, vervult het nieuwe recruitment kantoor een pioniersrol op de Belgische arbeidsmarkt.

Waarvoor staat de afkorting ESG?

Environmental
Dit omvat de inspanningen en prestaties van een bedrijf met betrekking tot milieubescherming. Onderwerpen hier zijn onder andere klimaatverandering, energie-efficiëntie, gebruik van natuurlijke hulpbronnen, afvalbeheer en milieuvriendelijke praktijken.

Social

De manier waarop een bedrijf omgaat met sociale kwesties en de impact ervan op de samenleving. Hieronder vallen onderwerpen zoals arbeidsrechten, arbeidsomstandigheden, diversiteit en inclusie, arbeidsverhoudingen, maatschappelijk engagement en betrokkenheid bij de gemeenschap.
Governance
Dit verwijst naar de structuur en werkwijze van de bedrijfsleiding. Het omvat kwesties zoals de samenstelling van het bestuur, transparantie, ethische normen, interne controles, beloningen voor leidinggevenden en naleving van regelgeving.

 

 • ESG zijn de 3 belangrijkste criteria die worden gebruikt om de duurzaamheids- en verantwoordelijkheidsprestaties van een bedrijf te meten.
"Ik beschouw mezelf als een duurzaamheids-professional avant la lettre", zegt Francine Carron. "Ik ben dan ook al meer dan 20 jaar bezig met deze materie. Ondanks de gangbare opvatting staat duurzaamheid niet enkel voor het minimaliseren van negatieve milieueffecten. Duurzaamheid heeft alles te maken met het rechttrekken van onrechtvaardigheid. Enkel door een klimaatvriendelijke aanpak te combineren met een gezonde, inclusieve werkomgeving en het realiseren van winst op een ethische manier, zorgen we voor duurzaamheid op lange termijn."
"Ik beschouw mezelf als een duurzaamheids-professional avant la lettre", zegt Francine Carron. "Ik ben dan ook al meer dan 20 jaar bezig met deze materie. Ondanks de gangbare opvatting staat duurzaamheid niet enkel voor het minimaliseren van negatieve milieueffecten. Duurzaamheid heeft alles te maken met het rechttrekken van onrechtvaardigheid. Enkel door een klimaatvriendelijke aanpak te combineren met een gezonde, inclusieve werkomgeving en het realiseren van winst op een ethische manier, zorgen we voor duurzaamheid op lange termijn."

Meer dan jobmatching

ESG Employment is de ultieme bestemming voor professionals die een positieve en blijvende impact willen maken op de samenleving en het klimaat. Het samenbrengen van talent en organisaties die zich inzetten voor positieve verandering, staat centraal. Hierbij wordt zowel gefocust op het plaatsen als op het trainen van kandidaten in ESG-gerelateerde functies.

"Vaak hebben kandidaten enkel expertise in de E, S of G maar wij bieden de mogelijkheid om deze mensen verder op te leiden", licht Francine Carron toe. "Gelukkig komt er ook een nieuwe generatie ESG-specialisten aan die 'Sustainable Development' of 'Circular Economy' als studierichting hebben gevolgd. Aangezien dit recente opleidingen zijn, gaat het echter vaak over jongeren die geen of weinig ervaring hebben. In dit geval zorgen we voor extra begeleiding en praktijkgerichte cursussen om hen helemaal klaar te stomen voor de werkvloer."

Dat Internationale Vrouwendag 2024 - met inclusie als jaarthema - wordt aangegrepen als lanceringsmoment voor ESG Employment, is geen toeval. De doelstelling van het gespecialiseerde recruitment bureau is immers niet alleen om getalenteerde profielen te verbinden met kansen die hun carrière bevorderen, maar ook om bij te dragen aan een duurzame, rechtvaardige wereld met een focus op inclusiviteit.

Internationale Vrouwendag: inspirerende 'inclusion talks' ​

Om het belang van inclusiviteit op de werkvloer te benadrukken, organiseert ESG Employment op Internationale Vrouwendag 2 webinars met tal van interessante keynote speakers en Francine Carron als moderator:

 1. Inclusion in Action: Empowering Gender Equity in Sustainability ​
  08/03/'24: 13.30u-14.45u ​
  Ontdek de INVITE & JOIN
 2. Inclusion in the aerospace & aviation sector
  08/03/'24: 22u00
  Ontdek de INVITE & JOIN

Groeiende vraag én groeiende populariteit betekenisvolle jobs

Terwijl meer en meer bedrijven zich richten op het verminderen van hun milieu-impact en het creëren van duurzame praktijken, neemt de vraag naar professionals met vaardigheden en kennis om hen hierbij te helpen almaar toe. Omgekeerd zitten ook jobs, waarmee je een waardevolle bijdrage levert aan de maatschappij of planeet, in de lift. In 2018 berichtte Harvard Business Review al dat 9 op 10 mensen salaris wil inleveren voor betekenisvoller werk. En ook uit recente studies blijkt dat Gen Z veel waarde hecht aan flexibiliteit, betekenisvol werk, diversiteit en inclusie. ESG Employment staat dan ook stevig aan de frontlinie van deze arbeidsmarkttransformatie door de waarden van de opkomende generatie perfect te weerspiegelen en in te spelen op de huidige dynamiek. ​

Geef gerust een seintje indien je graag meer info wil over ESG Employment of interesse hebt in een interview met oprichter Francine Carron.

Met vriendelijke groet,

Elke Hadermann

Elke Hadermann

Elke Hadermann

PR strategist, Global Image PR

B O I L E R P L A T E

Over ESG Employment

ESG Employment is een toonaangevend recruitmentbedrijf opgericht door ESG-specialist Francine Carron. Het bedrijf heeft als missie getalenteerde professionals te verbinden met organisaties die zich inzetten voor ESG-initiatieven.

B I O - Francine Carron

Francine Carron is een duurzaamheidseconoom en ESG-specialist, met meer dan 20 jaar ervaring in het implementeren van CSR- en duurzaamheidsstrategieën in tal van sectoren op (inter)nationaal vlak.

 

 • Opleiding: Doctoraat in filosofie (PhD), Master in politieke communicatie, Master in Global Management (MBA), Bachelor in internationale zaken en politiek.
 • 2005-2006: Startte haar internationale carrière bij de Verenigde Naties in Liberia (UNOPS) als verantwoordelijke voor diverse projecten op het gebied van infrastructuur, gezondheid, onderwijs en milieubescherming, met de nadruk op duurzaamheid en het bevorderen van vredesopbouw.
 • 2006-2008: Projectmanager bij Jones Lang LaSalle (Procter & Gamble), een autoriteit op het gebied van duurzame bouwconstructie. Hier implementeerde ze onder meer een baanbrekend duurzaamheidsinitiatief dat resulteerde in 25% minder energieverbruik bij nieuwe installaties door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, geavanceerde isolatietechnieken en energiezuinige verlichting.
 • 2008-2020: Werkte voor verschillende organisaties als consultant op het gebied van duurzaamheid, vrouwelijk ondernemerschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen, microfinanciering en als projectleider voor internationale zaken. Diversiteit, gelijkheid, inclusie en toegankelijkheid stonden altijd centraal in haar beleidsmanagement.
 • 2020-2024 (feb.): skeyes - Corporate Social Responsibility Program Manager.
 • 2022-feb.2024: Voorzitter van de Raad van Bestuur van #SheDIDIT (platform voor ambitieuze jonge vrouwen en vrouwelijke ondernemers met diverse culturele achtergronden).
 • 2024-heden: ESG Consultancy - CEO, oprichter.

 

Als keynote speaker inspireert Francine Carron tot actie voor een groenere en rechtvaardigere toekomst, gebruikmakend van haar unieke combinatie van academisch inzicht en praktische ervaring.

Nominaties: 4 x Sustainability Professional Award, 1 x finalist van de Sustainability Professional 2024

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Global Image PR

GLOBAL IMAGE IS EEN EXPERT IN PUBLIC RELATIONS & INFLUENCER MARKETING VOOR LIFESTYLE- EN INTERIEURMERKEN. WE ONTWERPEN PR-STRATEGIEËN OP MAAT WAARDOOR JOUW BEDRIJF MAXIMALE AANDACHT KRIJGT IN DE RELEVANTE MEDIA. ZO MAAK JE ÉCHT IMPACT BIJ JOUW DOELPUBLIEK.

WIL JIJ OOK EEN POSITIEF MERKIMAGO CREËREN EN MEER VISIBILITEIT GENEREREN BIJ (POTENTIËLE) KLANTEN? WIL JIJ JE MERK GELOOFWAARDIGHEID VERHOGEN OF WIL JE EENMALIG EEN BEPAALDE BOODSCHAP LANCEREN NAAR PERS EN INFLUENCERS? WIJ HEBBEN EEN PASSEND ANTWOORD OP ELK PR-VRAAGSTUK.
 

ONTDEK MEER OP ONZE WEBSITE.

Contact

de Bosschaertlei 84 2620 Hemiksem

+32 485 44 59 48

info@globalimage.be

www.globalimage.be