Iconische designs Gijs van der Sluis inspireren familie tot duurzaam meubelmerk

Design in Box maakt statement tegen 'fast furniture'

'Slaapbank model 540' van Nederlands meubelmaker Gijs van der Sluis doet wellicht een belletje rinkelen bij vintage liefhebbers. Dit strak en gesofisticeerd design uit 1960 kan je op ingenieuze wijze omtoveren van bank tot bed door middel van één handbeweging. Doordat dit ‘midcentury modern’ pareltje zo eigentijds oogt, blijft het een gegeerd item op de tweedehands markt. Het is precies die tijdloze esthetiek (die zijn volledige repertoire karakteriseert) die enkele familieleden van Gijs van der Sluis inspireerde tot het nieuwe meubelmerk Design in Box. “We creëren betaalbaar design met een knipoog naar opa’s iconische ontwerpen maar wel met toevoeging van circulaire innovaties", legt oprichter Pim van der Sluis uit.
​Klik HIER voor beeldmateriaal (vintage designs, oude schetsen,...)

Design in Box staat voor tijdloze, modulaire meubels met slim ontwerp: alle onderdelen zijn vervangbaar waardoor je generaties lang kan genieten van je meubilair. Het gloednieuwe merk is ontstaan uit VDS Inbuco, een gerenommeerd familiebedrijf dat intussen al drie generaties lang meubels produceert. Nochthans had de firma, die Gijs van der Sluis net na de oorlog opstartte in 1946, aanvankelijk niets te maken met de interieursector.

"Mijn grootvader ontwikkelde en produceerde machine-onderdelen voor de sigarenindustrie in Nederland”, vertelt kleinzoon Pim van der Sluis. “Hij specialiseerde zich dus wel in metaalbewerking, maar het bedrijf richtte zich niet meteen op de interieurbranche. Het was enkel omdat er datzelfde jaar een expliciete vraag naar meubels kwam, dat hij van start ging met ontwerp en productie van stoelen. Op vlak van design en architectuur was mijn opa een complete autodidact maar zijn passie voor techniek en de hoge kwaliteitseisen, die hij zichzelf en zijn werknemers oplegde, resulteerden in tal van succesvolle designs die hij uitbracht onder eigen naam. Daarnaast produceerde hij ook - net zoals wij nog steeds doen met VDS Inbuco - voor andere Nederlandse meubelmerken en ondersteunde hij het ontwikkelingsproces."
De duurzame meubels van Design in Box zijn een duidelijke knipoog zijn naar de befaamde designs van grootvader Gijs van der Sluis. Hier zie je de No13 lounge stoel van Design in Box (links) en het vintage design waarop het werd geïnspireerd (rechts).
De duurzame meubels van Design in Box zijn een duidelijke knipoog zijn naar de befaamde designs van grootvader Gijs van der Sluis. Hier zie je de No13 lounge stoel van Design in Box (links) en het vintage design waarop het werd geïnspireerd (rechts).

Gijs van der Sluis legde zich toe op eigentijdse, functionele en oerdegelijke ontwerpen, en was hiermee een voorloper op vlak van duurzaam design. Zijn ontwerpen blijken zelfs zo tijdloos, dat ze nog steeds in elk interieur passen. Daarom besloten enkele familieleden om zijn visie voort te zetten met Design in Box en dit als eerbetoon aan hun overleden grootvader. Aan de klassieke esthetiek van de designs van Gijs van der Sluis uit de iconische jaren '60 wordt zo weinig mogelijk veranderd maar Design in Box blaast elk meubel wel nieuw leven in door te werken met vervangbare onderdelen en gerecycleerde materialen.

Van links naar rechts: Niels, Nina en Pim van der Sluis
Van links naar rechts: Niels, Nina en Pim van der Sluis
"Onze missie is om de groeiende afvalberg, die voor een groot stuk wordt veroorzaakt door de meubelindustrie, te reduceren", legt Pim uit. "Onze kwalitatief hoogstaande én betaalbare design meubels zijn modulair samengesteld op basis van losse onderdelen zodat je bijvoorbeeld na verloop van tijd een stoelpoot of frame kan vervangen. Je hoeft je tafel, bank of stoel dus niet weg te gooien wanneer er bijvoorbeeld na enkele jaren een armleuning zou stuk gaan. We hopen dat die mogelijkheid om onderdelen te 'switchen' uiteindelijk ook resulteert in een 'mentaliteitsswitch' bij de consument die zich vaak nog onbewust inlaat met ‘fast-furniture", aldus Pim van der Sluis.

Gijs van der Sluis (1922-2016)
1946: oprichting ‘Van der Sluis Stalen Meubelen’ ​
1960: lancering ​ iconisch design ‘540 slaapbank’
1990: erkenning ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’
Tot en met 2000: betrokken binnen het bedrijf samen met zijn 2 broers Leo & Theo, waarna het overgenomen werd door de volgende generatie.
2023: VDS Inbuco (moederbedrijf achter Design in Box) is inmiddels uitgegroeid tot een moderne onderneming met 80 werknemers en productielocaties in Nederland & Duitsland.

Elk Design in Box meubel is (de)monteerbaar waardoor het compact en efficiënt naar jou kan verstuurd worden en je elk onderdeel op termijn kan vervangen!
Elk Design in Box meubel is (de)monteerbaar waardoor het compact en efficiënt naar jou kan verstuurd worden en je elk onderdeel op termijn kan vervangen!

High-res beeldmateriaal vind je HIER (packshots & sfeerbeelden).

Wil je graag een interview met oprichter Pim van der Sluis over Design in Box? Wil je meer info, ben je op zoek naar extra beeldmateriaal, heb je een leuk idee voor een samenwerking of leen je graag meubels uit voor een fotoshoot, event of een tv-programma? Geef me dan ook gerust een seintje!

 

Groetjes,

Elke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Global Image PR

GLOBAL IMAGE IS EEN EXPERT IN PUBLIC RELATIONS & INFLUENCER MARKETING VOOR LIFESTYLE- EN INTERIEURMERKEN. WE ONTWERPEN PR-STRATEGIEËN OP MAAT WAARDOOR JOUW BEDRIJF MAXIMALE AANDACHT KRIJGT IN DE RELEVANTE MEDIA. ZO MAAK JE ÉCHT IMPACT BIJ JOUW DOELPUBLIEK.

WIL JIJ OOK EEN POSITIEF MERKIMAGO CREËREN EN MEER VISIBILITEIT GENEREREN BIJ (POTENTIËLE) KLANTEN? WIL JIJ JE MERK GELOOFWAARDIGHEID VERHOGEN OF WIL JE EENMALIG EEN BEPAALDE BOODSCHAP LANCEREN NAAR PERS EN INFLUENCERS? WIJ HEBBEN EEN PASSEND ANTWOORD OP ELK PR-VRAAGSTUK.
 

ONTDEK MEER OP ONZE WEBSITE.

Contact

de Bosschaertlei 84 2620 Hemiksem

+32 485 44 59 48

[email protected]

www.globalimage.be