shutterstock_1492962245.jpg
Delen:

Gespecialiseerde uitzendkantoren zitten in de lift

Omzetverlies ‘grote vier’ tegenover recordgroei nichespelers in flexmarkt


Pro Industry prijkt trots als meest verrassende nieuwkomer op de jaarlijkse 'Flexmarkt Omzetranglijst', hét overzicht van de 100 grootste bedrijven actief in arbeidsbemiddeling in Nederland. Het veroveren van een plekje tussen de grootste landelijke uitzendkantoren lijkt een bijzondere prestatie.  Pro Industry is namelijk géén generiek uitzendbureau maar een nichespeler die zich 100% focust op de procesindustrie. Maar juist die specialisatie, in een ‘moeilijke sector’ blijkt de succesformule. Daar waar de ‘grote vier’, de generieke beursgenoteerde uitzenders, een omzetverlies leden, noteerden de middelgrote en gespecialiseerde bureaus een groei van + 10%. Het verschil was nog nooit zo groot. Pro Industry had zelfs een recordgroei van 50%, goed voor een omzet van € 60,6 miljoen in 2019, tegenover € 40,7 miljoen in 2018. Het levert de marktleider binnen de procesindustrie meteen een 50ste plaats op in de Flexmarkt Omzetranglijst. 


Verschuivingen in de flexmarkt: van specialistische uitzendkantoren

Hoe een nichespeler er in geslaagd is om zo’n exponentiele groei te realiseren? Een uitgekiende bedrijfsstrategie waardoor Pro Industry tussen 2013 en 2019 transformeerde van een lokaal uitzendkantoor met 4 vestigingen naar een landelijk uitzendbureau met maar liefst 18 vestigingen over alle regio’s van Nederland. Daarnaast sloot Pro Industry een aantal landelijke contracten met grotere spelers in de markt. Maar naast deze strategische aanpak, begon tegelijkertijd ook de vraag naar specialistische uitzendbureaus enorm te stijgen. Een trend die ook voor Pro Industry meteen duidelijk werd. “Wij voelen dat werkgevers behoefte hebben aan een volwaardige partner met kennis van de sector”, legt Henkjan Geerlings, algemeen directeur bij Pro Industry uit. “Wij focussen ons volledig op werkgevers en werknemers uit de procesindustrie en al ons personeel is branche specifiek opgeleid. Daarmee willen wij het verschil maken. Niet alleen in de zoektocht naar geschikte procestechnici maar ook bij het inwerktraject en de begeleiding”, zegt Geerlings.

 

Grootste aanbod en dezelfde taal spreken 

Dat grote, generieke uitzendbureaus moeite hebben om vacatures als die van procesoperator te vervullen, is geen geheim. Hoe Pro Industry die klus dan wel geklaard krijgt? Door de grootste database voor Nederlands sprekend productiepersoneel op te bouwen gedurende 19 jaar! Deze bevat inmiddels ruim 80.000 relevante profielen waardoor Pro Industry over het grootste aanbod aan kandidaten en vacatures beschikt. De procestechnisch opgeleide accountmanagers en uitzendconsulenten zorgen er ook voor dat zij dezelfde taal spreken als de klant en de kandidaat. Bovendien blijkt Pro Industry zelfs een 100 procent leveringsgarantie te bieden op een aantal profielen, ondanks de krappe markt. “Ook in de procesindustrie is de vraag vele malen groter dan het aanbod. Met andere woorden, wie de kandidaat heeft, heeft de klant. Wij hebben die kandidaten", licht Geerlings toe. "Stel dat een klant nu 20 procesoperators zoekt, dan kunnen wij – mede door slim te investeren in automatisering en e-recruitment – garanderen dat wij die kandidaten snel kunnen leveren”, aldus Henkjan Geerlings. Dat almaar meer werkgevers en werknemers kiezen voor een specialistisch uitzendbureau zoals Pro Industry lijkt een vanzelfsprekend gevolg.

 

De volledige omzetranglijst met een toelichting op de cijfers en trends vind je hier.
Heb je nog vragen, wil je graag meer info of een interview? Geef me dan gerust een seintje!

 

Mvg,
 

Rein Aalbers

Rein Aalbers

PR account manager, Global Image

Sterre Tuynman

Marketing & Communicatie Manager, Pro Industry

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Contact

Kipdorp 49 2000 Antwerpen

+32 3 226 74 08

[email protected]