Architecturale glassculpturen schitteren in esthetische eenvoud

Klaar Prims – NEW collection: Reflectie van modern design & artisanaal vakmanschap

De karakteristieke lijnen en organische vormen van Klaar Prims' handgemaakte glasobjecten weerspiegelen duidelijk haar achtergrond als interieurontwerper. De Belgische glasartieste vertaalt haar heldere visie op ambacht en hedendaags design naar fascinerende creaties die de zintuigen betoveren. Hoe Klaar Prims schildert met licht en de pure eenvoud van natuurlijke materialen in de verf zet, kan je zelf ontdekken in haar nieuwste creaties Vce vsa, Reflection & Saisons des verres.

BEELDMATERIAAL: packshots & lifestylebeelden

Reflection is een sculpturale creatie waarin je de vloeibaarheid van het glas weerspiegeld ziet. Deze inspirerende vorm wordt organisch geboetseerd tijdens het blaasproces. Elk object heeft een iets andere vorm door het vrij geblazen glas.
Reflection is een sculpturale creatie waarin je de vloeibaarheid van het glas weerspiegeld ziet. Deze inspirerende vorm wordt organisch geboetseerd tijdens het blaasproces. Elk object heeft een iets andere vorm door het vrij geblazen glas.

Ontdek collectie Reflection: PRIJS 1.045€

Mix van techniek & esthetiek

Met een diepgaande toewijding aan vakmanschap en een grenzeloze creativiteit, tovert Klaar Prims haar passie voor glas en design om tot intrigerende, mondgeblazen objecten en gebruiksvoorwerpen. Haar nieuwste designpareltjes belichamen de essentie van glasblazen als de perfecte harmonie tussen creativiteit en ambacht. Hierdoor overstijgen ze de grenzen van kunst en design.

"Werken met glas is zeer inspirerend door de waaier aan mogelijkheden én de complexiteit die het materiaal met zich meebrengt", vertelt Klaar Prims. "De transparantie van glas en de talloze kleuren en schakeringen, maakt dat je eindeloos kan experimenteren. Door die veelzijdigheid leent het zich tot een breed scala aan artistieke expressie: van delicate en verfijnde ontwerpen tot gedurfde, sculpturale creaties. Tegelijkertijd vereist het een hoge mate van technische vaardigheid en precisie, wat de uitdaging en voldoening van het vak verder versterkt."
Vce vsa zijn statige mondgeblazen objecten waarbij gekleurd glaspoeder aan de oppervlakte wordt ingesmolten. Na afkoeling wordt de hals geslepen en gepolijst en de buitenkant gezandstraald.
Vce vsa zijn statige mondgeblazen objecten waarbij gekleurd glaspoeder aan de oppervlakte wordt ingesmolten. Na afkoeling wordt de hals geslepen en gepolijst en de buitenkant gezandstraald.

Ontdek collectie vce vsa: PRIJS 1.345 €

Ambacht als kunst an sich

Het smelten van zand, soda en kalk tot een vloeibaar glas om het vervolgens te ​ transformeren naar de gewenste vorm en uitstraling, vereist de nodige precisie en vakmanschap. Glasblazen is een bijzonder delicaat proces, een voortdurend streven naar perfectie waarbij zelfs de kleinste fout of onregelmatigheid in het procédé, leidt tot imperfecties in het eindproduct. Klaar Prims slaagt er echter in om een synergetisch samenspel te creëren tussen textuur, vorm, kleur en afwerking dat resulteert in een hoogstaande esthetiek met uitzonderlijke kwaliteit. Haar werk wordt dan ook enthousiast omarmd door de internationale designwereld.

Saison des verres ‘multicolour’ is een set van 9 speelse glazen in verschillende, vrolijke kleuren.
Saison des verres ‘multicolour’ is een set van 9 speelse glazen in verschillende, vrolijke kleuren.

Ontdek collectie saison des verres: PRIJS 395€

Met haar unieke perspectief en ongeëvenaard vakmanschap is Klaar Prims een pionier op het gebied van hedendaagse glaskunst. Bovendien blijft de Belgische glasartieste op zoek naar innovatieve technieken en creatieve uitdrukkingsvormen die haar werk telkens naar nieuwe hoogten tillen.

Website preview
STUDIO SALE, elke 2de zondag van de maand | klaar prims
STUDIO SALE Elke 2de zondag van de maand van 14u tot 17u in de Abdij van Tongerlo. Het atelier bevindt zich aan de rode poort. januari en februari geen studiosale zondag 10 maart zondag 14 april  zondag 12 mei zondag 9 juni zondag 14 juli zondag 11 augustus zondag 8 september zondag 13 oktober zondag 10 november zondag 8 december zondag 15 december Ook van harte welkom na afspraak.
www.klaarprims.be

De prachtige creaties van Klaar Prims zijn verkrijgbaar via de webshop maar je kan ook op afspraak terecht in de Abdij van Tongerlo. In deze atelier ruimte, ​ waar elke tweede zondag van de maand een 'Studio Sale' wordt georganiseerd, kan je de glasobjecten live komen bewonderen.

Ontdek hier high-res BEELDMATERIAAL: packshots & lifestylebeelden

Heb je nog vragen of interesse in een interview met Klaar Prims?

Geef me dan gerust een seintje! ​

Elke

Elke Hadermann

Elke Hadermann

PR account manager, Global Image

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Global Image PR

GLOBAL IMAGE IS EEN EXPERT IN PUBLIC RELATIONS & INFLUENCER MARKETING VOOR LIFESTYLE- EN INTERIEURMERKEN. WE ONTWERPEN PR-STRATEGIEËN OP MAAT WAARDOOR JOUW BEDRIJF MAXIMALE AANDACHT KRIJGT IN DE RELEVANTE MEDIA. ZO MAAK JE ÉCHT IMPACT BIJ JOUW DOELPUBLIEK.

WIL JIJ OOK EEN POSITIEF MERKIMAGO CREËREN EN MEER VISIBILITEIT GENEREREN BIJ (POTENTIËLE) KLANTEN? WIL JIJ JE MERK GELOOFWAARDIGHEID VERHOGEN OF WIL JE EENMALIG EEN BEPAALDE BOODSCHAP LANCEREN NAAR PERS EN INFLUENCERS? WIJ HEBBEN EEN PASSEND ANTWOORD OP ELK PR-VRAAGSTUK.
 

ONTDEK MEER OP ONZE WEBSITE.

Contact

de Bosschaertlei 84 2620 Hemiksem

+32 485 44 59 48

info@globalimage.be

www.globalimage.be